Tort de nuca

de Lavinia in Torturi, 12 Oct 2013 | 23999 vizualizari

 

Pentru toti iubitorii de nuca am adus un tort minunat :) Este cel mai bun tort cu nuci pe care l-am mancat vreodata :) Sursa: Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 15 linguri de apa fierbinte
  • 300 g faina
  • 150 g nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 280 g nuci macinate
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuca:

Mixeaza galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apa pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste crema de galbenusuri. Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adauga peste galbenusuri nuca macinate si albusurile in 2-3 transe amestecand usor cu o spatula cu miscari circulare. Tapeteaza o tava (26 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute(testul scobitorii). Lasa blatul sa se raceasca bine (eu l-am lasat peste noapte) apoi taie-l in 3 pe orizontala cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau un taietor de blaturi.

Pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara apoi stinge-l cu apa si lasa pe foc pana se topeste zaharul. Lasa la racit si adauga romul.

Pune ouale amestecate cu zaharul si semintele de la o pastaie de vanilie pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantana(cam 20-25 de minute). Lasa crema de ou la racit apoi adauga nuca macinata. Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din amestecul de nuci si omogenizeaza bine.

Asamblare:

Pe un platou pune prima foaie de blat,1/3 din sirop,crema si tot asa pana termini. Opreste 2-3 linguri de crema si unge marginile tortului. Da tortul la rece pentru 2-3 ore apoi glaseaza-l in ciocolata si orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort ametitor